• Jeg opplever at lys (telys, kubbelys og kronelys) ikke brenner optimalt. Hva kan jeg gjøre?

    For alle typer av lys anbefaler vi at en alltid følger anvisningen som er merket på emballasje og etikett. Lys skal ikke stå for tett ved bruk, og de skal brenne med minst 10 cm avstand til hverandre. Dersom lysene står for tett kan det føre til for høy temperatur og i verste fall overoppheting. En kan også oppleve at lysene drypper mye. Lysene bør heller ikke stå i trekk eller i nærheten av en varmekilde - slik som peis, ovn og lignende. Tente lys skal alltid holdes under oppsyn, og skal være utenfor rekkevidde for barn og kjæledyr. Lysene må ikke stå i nærheten av brennbare gjenstander.

    Telys:
    Vi anbefaler at det brukes passende telysholdere. Telysholdere av metall eller med elementer av metall kan bli ekstremt varme. Telys må stå på en horisontal flate, slik at parafinen ikke blir skjevt fordelt i selve telyset. Vær også oppmerksom på at telys ikke bør brennes i tette eller lukkede beholdere.

    100% Stearin:
    Lys fremstilt av 100 % ren stearin brenner på en annen måte og krever mer pleie enn lys som er laget av parafin, bl.a pga. at veken er annerledes og større. For å få stearinlys til å brenne pent og få en god opplevelse, er det meget viktig at man løpende (hver 2. time) trimmer veken under forbrenning. Veken skal holdes 1 cm kort. Dersom veken ikke trimmes, vil den bli for lang. Dette kan medføre at flammen blir for høy og lyset begynner å renne. Vekeskålen skal holdes fri for vekerester og andre urenheter. Slukk alltid lys ved hjelp av en lyseslukker. Kubbelys av ren stearin er uegnet til bruk i lyslykter og lignende tette beholdere.