Samme innhold, ny emballasje

Trender de siste årene innen emballasjeutvikling har vært preget av økende fokus på reduksjon av plast, bruk av resirkulerte materialer, biologisk nedbrytbare materialer og emballasje for en sirkulær verdikjede for å redusere miljøbelastningen.

Publisert: 19.04.24

Mindre luft sparer miljøet

Emballasjen til First Price-kjøttdeig og karbonadedeig bruker mindre plast, tar mindre plass og reduserer antall lastebillass. Det betyr 52 tonn mindre plast i året, som tilsvarer omtrent 100 færre lastebiler på veien og 80 tonn mindre bølgepapp.

Gammel plast blir som ny

Vi ivrer for å bruke gjenvunnet plast fordi det sparer både energi og kutter klimagassutslipp. Resirkulert plast reduserer behovet for fossil brensel som går med til produksjon av ny plast fra råolje.

Skapt for gjenvinning

Bærekraftig produktdesign er et viktig steg mot en sirkulær fremtid. Ved å utvikle emballasje som enkelt kan resirkuleres eller gjenbrukes, blir det mindre avfall. Et eksempel er tennposer fra Unik som gikk fra forpakning i mange materialer til kartongemballasje som forenkler sortering og gjenvinning.

Fiber danker ut plast

Selv om plast er nødvendig for å bevare kvalitet og holdbarhet i mange matvarer, så er fiber et godt alternativ for produkter som ikke krever samme beskyttelse. Fiber er laget av nedbrytbar trevirke som er en fornybar råvare. Da Jacobs Utvalgte byttet fra plast til fiber på vaniljeis, kuttet det 1,7 tonn med plast i året.

Ikke mer metallhermetikk, takk!

Metallhermetikk er miljømessig belastende sammenlignet med andre materialer. Vi har som mål å erstatte all metallhermetikk med andre alternativer som kartong. Kartong er hovedsakelig laget av trevirke - en fornybar ressurs, er enkelt å kildesortere og effektivt å transportere, som gjør det til et godt alternativ med betydelig lavere miljøpåvirkning.

Rundt blir firkantet

Firkantet emballasje er smartere enn rund emballasje når det skal pakkes og fraktes effektivt. Det betyr mindre luft i pakkingen og plass til mer per transport, og med det færre transporter. Flere av våre produkter som tidligere hadde rund emballasje har nå fått firkantet emballasje.

Tynnere og lettere

Et annet grep er å benytte tynnere eller lettere materialer i emballasjen. Nå kommer 1,5 liters Eldorado Boble-vann i nye, tynnere flasker. Ved å redusere plasten med nærmere 50 %, utgjør det rundt 52 tonn mindre plast i året. Som bonus er blåfargen fjernet som er positivt for resirkulering.