Ofte stilte spørsmål

 • Arrow / up Created with Sketch. Arrow / down Created with Sketch. Er det dårligere kvalitet på First Price varer, når de er billigere enn andre merker?

  Vårt merke First Price er et lavpriskonsept som tilbyr deg et variert utvalg av dagligvareprodukter til en rimeligere pris. Dette er produkter som vi ofte selger i større forpakninger, og dette gir storskalafordeler. Det er en fast mal for utarbeidelse av design - noe som gjør det rimeligere per produkt. Produktene blir ofte kjøpt inn i store kvantum som gjør at prisen per enhet blir lavere. Noen av produktene har en enklere emballasjeløsning, men innholdet er fremdeles av god kvalitet.

  Totalen av dette gjør at vi kan selge produktene til en lavere pris til forbruker. First Price produktene våre er av god kvalitet og skal være å finne i alle NorgesGruppens butikker som et prisgunstig alternativ til merkevaren.

 • Arrow / up Created with Sketch. Arrow / down Created with Sketch. Hvordan kan jeg vite om en matvare inneholder allergener?

  Vi merker all emballasje med produktets ingredienser og allergener. Dersom produktet inneholder allergener, vil dette være merket i uthevet skrift blant ingrediensene. Vi merker ikke våre produkter med «glutenfritt» etc.

  Eksempel på ingrediensmerking fra emballasje, der dette produktet inneholder allergenet melk: vann, melk, risgryn (12 %), modifisert potetstivelse E1442, sukker, salt og vaniljesukker (aroma).

 • Arrow / up Created with Sketch. Arrow / down Created with Sketch. Selger dere genmodifiserte produkter (for eksempel mais)?

  Vi selger ikke genmodifisert produkter. Dette er heller ikke lov i henhold til norsk lovgivning.

 • Arrow / up Created with Sketch. Arrow / down Created with Sketch. Hvorfor oppgir dere ikke produsent på emballasjen?

  For at det ikke skal være noen tvil om at det er Unil som er ansvarlig for produktet, samt av hensyn til fortrolighet overfor leverandør/ produsent, oppgir vi ikke annen informasjon om produsent enn produksjonsland.

 • Arrow / up Created with Sketch. Arrow / down Created with Sketch. Hvorfor opplever jeg vanntap ved tining og tilberedning av fisk og kjøtt?

  Vekten vi oppgir på emballasjen er før tining og tilberedning av produktet. Vi tilsetter ikke andre ingredienser enn det vi deklarerer på emballasjen, men fisk og kjøtt inneholder naturlig en god andel vann.

  Det er flere faktorer som kan påvirke vanntap under tilberedning av kjøtt:

  • Kjøttstykket er ikke temperert før steking
  • Kjøttstykket blir ikke stekt slik at den får skorpe som minker vanntap ved videre tilberedning
  • Kjøttet stekes på for høy temperatur eller kokes for lenge
  • Tiningsmetode av kjøttet før tilberedning

   
  Ved frysing av kjøtt vil det naturlige vanninnholdet i cellene bli til solide iskrystaller. Skarpe iskrystaller vil presse nærliggende vev, og cellene vil sprekke som resultat av dette. Dette vannet siver ut ved tining.

  Vi anbefaler at en følger anvisning på emballasje for tining og tilberedning av frosne produkter. Dette for å minimere drypptapet.

 • Arrow / up Created with Sketch. Arrow / down Created with Sketch. Jeg opplever at lys (telys, kubbelys og kronelys) ikke brenner optimalt. Hva kan jeg gjøre?

  For alle typer av lys anbefaler vi at en alltid følger anvisningen som er merket på emballasje og etikett. Lys skal ikke stå for tett ved bruk, og de skal brenne med minst 10 cm avstand til hverandre. Dersom lysene står for tett kan det føre til for høy temperatur og i verste fall overoppheting. En kan også oppleve at lysene drypper mye. Lysene bør heller ikke stå i trekk eller i nærheten av en varmekilde - slik som peis, ovn og lignende. Tente lys skal alltid holdes under oppsyn, og skal være utenfor rekkevidde for barn og kjæledyr. Lysene må ikke stå i nærheten av brennbare gjenstander.

  Telys:
  Vi anbefaler at det brukes passende telysholdere. Telysholdere av metall eller med elementer av metall kan bli ekstremt varme. Telys må stå på en horisontal flate, slik at parafinen ikke blir skjevt fordelt i selve telyset. Vær også oppmerksom på at telys ikke bør brennes i tette eller lukkede beholdere.

  100% Stearin:
  Lys fremstilt av 100 % ren stearin brenner på en annen måte og krever mer pleie enn lys som er laget av parafin, bl.a pga. at veken er annerledes og større. For å få stearinlys til å brenne pent og få en god opplevelse, er det meget viktig at man løpende (hver 2. time) trimmer veken under forbrenning. Veken skal holdes 1 cm kort. Dersom veken ikke trimmes, vil den bli for lang. Dette kan medføre at flammen blir for høy og lyset begynner å renne. Vekeskålen skal holdes fri for vekerester og andre urenheter. Slukk alltid lys ved hjelp av en lyseslukker. Kubbelys av ren stearin er uegnet til bruk i lyslykter og lignende tette beholdere.

 • Arrow / up Created with Sketch. Arrow / down Created with Sketch. Hvor finner jeg sikkerhetsdatablad for deres produkter?

  Alle våre sikkerhetsdatablad ligger tilgjengelig på ecoonline.no. Du kan også finne sikkerhetsdatablad via søket på denne nettsiden: Søk etter sikkerhetsdatablad