Sunnhet og folkehelse

Vi ønsker å gjøre det enklere for forbrukerne å ta sunnere valg i hverdagen. Derfor har vi som mål å redusere innholdet av sukker, salt og mettet fett i våre produkter, samtidig som vi utvikler flere nøkkelhullsmerkede alternativer.

Glad jente har pyntet seg med frukt og bær på fingre og i ansiktet
Storfamilie er samlet rundt et måltid i hagen

Hovedmål

  • Vi skal hjelpe forbrukerne til enklere valg for et sunnere kosthold og god helse.

Delmål

  • Vi skal redusere andelen salt i våre produkter.
  • Vi skal redusere andelen sukker i våre produkter.
  • Vi skal øke andelen produkter som er merket med Nøkkelhullet

FNs Bærekraftsmål

Våre mål for klima og miljø støtter opp under følgende av FNs bærekraftsmål:

Se alle bærekraftsmålene

Kommentar:

Vi er langt unna målet. Vi solgte mindre frukt og grønt i 2024 enn i 2020.

Kommentar:

Langt unna målet. Vi selger mindre fisk og annen sjømat nå enn i 2020. Lansert flere nyheter med fisk de siste årene.

Kommentar:

Langt unna målet. Kun brød/loff/rugbrød er med i tallgrunnlaget, ikke baguetter etc. Vi har liten portefølje her (har lansert grove First Price Sandwich-baguetter med 57 % grovhet, men de kommer ikke med her).

Kommentar:

Mål oppnådd! Lansert 28 nyheter med nøkkelhull 2024.

Kommentar:

Vi jobber jevnt og trutt med saltreduksjon og det er grunn til å tro at vi når målet i løpet av 2025. Flere konkrete prosjekter er gjennomført eller i gang.

Kommentar:

Volumandel sukker er økende, og vi ligger ikke an til å nå målet.

Aktuelt

Sunnhet & folkehelse | Bærekraft i verdikjeden | Unil