Hva gjør bransjen?

Matvett er mat- og serveringsbransjens selskap for å forebygge og redusere matsvinn. Store deler av matbransjen i Norge har blitt enige om å innføre frivillig tilleggsmerking med ordlyden "ofte god etter" på matvarer som er merket med "best før".

Anne Marie Schrøder, Kommunikasjonssjef i Matvett: "Dette er et viktig tiltak for å bidra til å redusere matsvinnet hjemme i husholdningene, ved å bevisstgjøre oss på at vi må bruke sansene våre før vi kaster mat som kan være helt trygg og fin å spise. 

"Ofte god etter"-merkingen finner du allerede på mange produkter som egg, melk, rømme, yoghurt og ost. Ytterligere oppfordringer til å bruke sansene får vi i form av et "se, lukt, smak"-symbol med tilhørende støttetekst, som også matbransjen er enige om å benytte der det er hensiktsmessig, for å gi nødvendig kunnskap og trygghet til at det ikke er farlig å bruke sansene på mat som er gått ut på "best før"-dato.

www.matvett.no