Hva er ISO 22000:2018?
Standarden er et ledelses- og styringssystem for mattrygghet som kan benyttes av alle virksomheter som er direkte eller
indirekte involvert i verdikjeden. Metodikken i standarden skal sikre at produktene er trygge for våre kunder.
En del forutsetninger må oppfylles for å bli sertifisert,
som blant annet:
- Virksomheten skal ha Program for grunnforutsetninger
(PRP). Det betyr eksempelvis at vi må ha et program for
godkjenning av leverandører, varedeklarasjoner, adgangs
kontroll, temperaturkontroll og beredskap. - Virksomheten skal kunne identifisere og analysere risiko
ved å benytte metodikken Hazard Analysis Critical Control
Point (HACCP).
Ledelsessystemet er gjeldende for:
Utvikling, innkjøp og lagring av næringsmidler, pet food og hus/hjem artikler i kontakt med mat til dagligvare og storhusholdningsprodukter.
Hva innebærer dette konkret for Unil?
Unils prosesstyrings- og ledelsessystem sikrer at alle følger etablerte prosedyrer.
Avvik og forbedringsforslag skal meldes inn og følges opp.
Unil deltar i HACCP-grupper, risikovurderinger, beredskapsgrupper, samt interne og eksterne revisjoner.